bollaeszter 2008.12.21. 19:30

Rossz fotók

Egyik kedvenc szórakozásom, hogy előszedek valami rosszul sikerült képet és nekiállok photoshopban bütykölni rajta. Persze erre lehet mondani, hogy inkább elsőre kellett volna jól lefotózni és akkor nem kéne vele még szórakozni - aláírom. A photoshop csak egy móka, lehetőség arra, hogy valamit jobbá tegyünk. Néha egész kevés is elég, egy jobb vágás, más színvilág választása... máskor meg akárhány effekt sem segít, a kép rossz marad.

Azt viszont nem tudom, hogy ez mennyire szól ekkor a fotózásról még - és nem inkább maga a photoshop a lényege, az, hogy szeretek a számítógépen molyolni a képekkel. Valószínűleg ez is benne van, de talán az is, hogy ezáltal meg tudom mutatni magamnak, hogy hogy is kellett volna valamit lefotózni eleve.

Még fogok ezen elmélkedni, addig is egy példa egy kép feljavítására:

 

 

Címkék:photoshop fotózás 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bollaeszter.blog.hu/api/trackback/id/tr14835518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilvie · http://www.szilvifoto.hu/blog/ 2009.01.09. 11:44:37

Szia Eszter! Ez nagyon meggyőző before-after különbség! Le a kalappal!
Én is kacérkodom a gondolattal, hogy felteszek a blogomra előtte-utána képeket... Csak félek, hogy kicsit "mítoszromboló" :-)

bollaeszter 2009.01.09. 19:30:37

Köszi, Szilvi! Pedig a te képeidnél is nagyon érdekes lenne megnézni az eredetiket, engem legalábbis nagyon érdekelne. :)

szilvie · http://www.szilvifoto.hu/blog/ 2009.01.20. 22:33:15

@bollaeszter: Én is régóta kacérkodom a gondolattal, hogy tegyek before-after képeket. Majd ha jobban beindul a blogom és lesz egy kis időm, lesz egy ilyen poszt mindenképp!
süti beállítások módosítása