bollaeszter 2012.08.12. 16:36

Terebesi erdő

Kőbánya, Terebesi erdő. Az önkormányzat ki akarja lakoltatni a 9-15 éve saját készítésű kunyhóikban itt élő hajléktalan családokat.

blogIMG_3901ff.jpg

Pali szeret festeni, zenélni. Amikor arról kérdeztem, mit szeretne, minek örülne, azt mondta, hogy ha valakitől kapna egy 5x5 méteres pincét, mosdóval, akkor eljárna segédmunkákat csinálni és mellette zenével foglalkozna. Most nem szívesen száll fel egy villamosra sem, mert úgy érzi, mindenki őt bámulja.

blogIMG_3928_2.jpg

Amália 13 éve él az erdőben, nagyon fáj neki, hogy bár mindhárom fia tehetséges, nincs lehetőségük művészi pályára kerülni.

blogIMG_3909ff.jpg

Jani is tehetséges festő, mostanában inkább csak a mobilján rajzol. Szeretne érettségizni, festeni, de most fél, hogy ha kiteszik őket az erdőből, akkor többet erre nem lesz lehetősége. Festményeit anyagárban adta el, hogy legalább valami bevétele legyen belőlük.

A fiúk intézetben nőttek fel, mert Amália nem tudott gondoskodni róluk. Édesapjuk nyolc éve halt meg balesetben. Mindhárom fiú kint él most az erdőben, amikor lehetőséget kapnak, elvállalnak mindenféle munkát. Önérzetüket azonban egyre jobban rombolja mindaz az előítélet, amivel találkoznak. Ha egy ideig nincs alkalmuk fürödni, már nem mernek emberek közé menni, mert hogy vajon mit gondolnak róluk...

blogIMG_3992.jpg

Zoli apukája, Róbert. Zoli úgy lett hajléktalan, hogy édesanyja és felesége nem jöttek ki egymással, így nekik menniük kellett otthonról. Édesapja alkoholista volt, neki se volt hol laknia, Zoli az utcán szedte össze. Megmondta neki, hogy lakhat nála az erdőben, de azt tudnia kell, hogy az erdőben nem ihat. Azóta nem iszik Róbert. (Zoliról nincs kép, mert nem akarta, hogy róla is készüljön)

Béla a Bakonyban dolgozik fakitermelőként, állandóan ingázik. De mindenképp ott akart lenni azon megbeszélésen, ahol talán módjuk lesz közösen valódi megoldást találniuk az önkormányzattal a kialakult helyzetre. Elmesélte, hogy azt róják fel nekik, hogy szemetelnek az erdőben. Régóta élnek itt, nekik ez az otthonuk és ennek megfelelően rendben is tartják - ő maga a közeli szelektív gyűjtőbe hordja a hulladékot.

blogIMG_4007_2.jpg

Címkék:budapest kőbánya hajléktalanok terebesi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bollaeszter.blog.hu/api/trackback/id/tr594708475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása